Un fenomen (cel puţin ciudat) a fost observat în dimineaţa zilei de 31 mai de către locuitorii Comunei Taşca. Parcul „ Sfânta Maria” a fost invadat de …baloane de săpun, iar in liniştea dimineţii întreaga comună a fost cuprinsă de ritmurile ultimelor hit-uri muzicale. Era clar! Ceva s-a întâmplat. Copiii din Taşca au fost reţinuti de către cadrele didactice şi încolonaţi frumos au părăsit şcoala pentru a fi conduşi într-o lume de basm, unde Asociaţia „Prodestine”Neamţ le pregătise într-un timp record o adevarată surpriză. În parteneriat cu Primăria şi Consiliul local Taşca şi cu Şcoala gimnazială „Vasile Mitru” din localitate, reprezentanţii asociaţiei au transformat parcul „Sfânta Maria” într-un templu al copilăriei în care, vreme de peste trei ore micuţii au devenit actorii principali ai unei file de poveste dedicată lor cu ocazia zilei internaţionale a copilului. E chiar „wau!!”, au exclamat la unison aceştia, iar când de după un copac le-a apărut ca ghid Clownul Toto, sărbătoriţii au înţeles că nu era de joacă. Joaca începuse! A urmat declanşarea unei adevărate bătălii cu baloane de săpun, trofeele victorioşilor fiind realizate ad-hoc de către Clownul Toto care le-a oferit figurine haioase din baloane colorate. Micuţii s-au îngrămădit să ajungă primii la toboganul gonflabil care îi aştepta generos, fiecare rundă încheindu-se sub o tiradă a tunurilor de confetti. Ziua a fost specială şi pentru faptul că cei mai tineri locuitori ai comunei Taşca au avut „liber” la dulciuri. Prăjiturile şi aperitivele sărate fiind la discreţie, la fel ca şi băuturile răcoritoare. Elementul cel mai important care i-a surprins pe copii a fost că vreme de câteva ore în parcul „Sfânta Maria” accesul părinţilor a fost strict interzis. „Copiii din Taşca meritau cu adevarat ceva special de ziua lor. A fost o surpriză care ne-a ieşit foarte bine, mai ales şi pentru faptul că am hotarât să organizăm această petrecere cu o zi în avans de 1 Iunie. Am retrăit alături de cei 200 de copii momentele copilăriei mele şi oricât de mult am realizat astăzi este mult prea puţin faţă de cât merită aceşti micuţi cu totul şi cu totul speciali. Succesul proiectului „Ludoteca Fragul de Câmp” m-a determinat să mă întorc cu mare drag aici la Taşca, un loc minunat, cu oameni minunaţi care merită toata atenţia noastră şi preocuparea mea. Până la urmă, odată pe an de 1 Iunie, nu este nimic greşit să recunoaştem cu toţii că este o onoare „să o dăm în mintea copiilor”., a declarat, Lect.univ.dr. Marta Vicol, preşedinte Asociatia „Prodestine”Neamţ.
Dana Ursache, Primarul Comunei Taşca, s-a dovedit a fi „complicele perfect„ al Asociaţiei „Prodestine” în reuşita întregii acţiuni, cu sprijinul consilierilor locali şi a personalului din primărie, aceasta implicându-se în metamorfozarea în timp record a parcului „Sfânta Maria”, implicându-se până la cele mai mici detalii pentru ca totul să iasă ca la carte. „Trebuie să recunosc că deşi sunt un om bătăios, în adâncurile sufletului meu rezonez la valorile şi emoţiile adevărate ale copilăriei. Am plâns de bucurie atunci când i-am văzut pe cei mai mici cetăţeni ai comunei Taşca trăind la maxim intensitatea surprizei pe care împreună cu partenerul nostru tradiţional Asociaţia „Prodestine”, le-am organizat-o. Sunt momente unice în viaţă care vor genera amintiri plăcute, sunt clipe cu care micuţii nu se vor mai intâlni niciodată. In fond, grija continuă faţă de copiii din Taşca reprezintă o investiţie în viitorul acestei comunităţi, lucru care reprezintă pentru mine personal un deziderat al întregii mele activităţi.”- a declarat Primarul Comunei Taşca, Dana Ursache.
Magic Bubble Show a reuşit să-i bucure la maxim pe copiii din Taşca care se pregătesc să intre în vacanţă cu suflete mulţumite şi înobilate de dragostea celor care îi înconjoară. Povestea merge însă mai departe…. mai ales că de acolo de sus, deşi în toiul verii „Moş Crăciun veghează!”

Sari la conținut