Miercuri, 25 octombrie 2017, s‑a dat startul concursului „Festivalul Naţional al Artiştilor Amatori din M.A.I, ediţia a VIII-a”, organizat de Ministerul Afacerilor Interne, Centrul Cultural al M.A.I şi Primăria comunei Taşca.
Centrul Cultural al comunei a fost înţesat de poliţişti, jandarmi, pompieri pregătiţi şi îşi arate talentul. Aceştia au fost întâmpinaţi de doamna primar, Daniela Ursache, dar şi de domnul Marius Coşerariu.
Începând cu orele 14,00, participanţii acestui festival au lăsat pentru câteva clipe meseria la o parte şi s‑au întrecut în talent; problele de concurs fiind muzică uşoară şi folk.
Intrarea a fost liberă, aşa că toţi cei care au dorit să fie prezenţi la asemenea eveniment deosebit, au putut să asiste şi să îşi încânte auzul cu melodiile interpretate de concurenţi.

Walter Ghicolescu, unul dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi folk din România, fost membru al Cenaclului Flacăra, a fost preşedintele juriului pe această secţiune de concurs.
În încheierea primei zile de festival, acesta împreună cu alţi interpreţi au cântat o melodie care a stârnit ropote de aplauze.

Joi, 26 octombrie 2017, s‑a desfăşurat în comuna Taşca ultima zi a „Festivalului Naţional al Artiştilor Amatori din M.A.I. – ediţia a VIII-a” .
O mulţime de oameni au asistat la un spectacol superb al angajaţilor M.A.I care pentru câteva momente au uitat de meseria solicitantă pe care o desfăşoară zi de zi, au îmbrăcat portul popular, au urcat pe scena Centrului Cultural de la Taşca, au încântat auzul spectatorilor şi au realizat o atmosferă de neuitat.
Artiştii din M.A.I care au evoluat pe scenă au avut spectatori de seamă, Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, domnul Ionel Arsene şi prefectul judeţului, domnul Vasile Panaite.
Primarul comunei Dămuc, domnul Anton Covasan a luat parte de asemenea la Gala Laureaţilor.
Oaspeţii spectacolului au fost întâmpinaţi de primarul comunei, doamna Ursache Daniela cu produse tradiţionale locale.

Domnul Ionel Arsene încântat fiind de primirea şi de organizarea unui astfel de eveniment, a felicitat atât organizatorii cât şi participanţii festivalului, manifestându‑şi dorinţa ca în viitor , judeţul Neamţ să fie gazdă pentru alte astfel de activităţi:

„Am petrecut o după-masă încântătoare astăzi la Tașca, acolo unde am luat parte la Gala Laureaților Festivalului național al artiștilor amatori din Ministerul Afacerilor Interne.

Felicitări Primăriei Tașca, Centrului Cultural al MAI, Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, Asociatiei Culturale „Eu cred” și Corpului Național al Polițiștilor pentru această inițiativă și pentru modul în care au pus-o în practică. Îi felicit de asemenea pe laureații festivalului și le doresc mult succes în carierele alese!

Sper ca județul nostru să fie gazdă pentru cât mai multe astfel de evenimente ce ne aduc împreună și ne bucură sufletele! „

Sari la conținut