În perioada 05-08 Mai 2017, comuna Taşca a fost vizitată de un număr de 35 de copii însoţiţi de cadrele didactice, în cadrul unei manifestări de suflet organizată de Primăria Taşca, Şcoala Gimnazială „Vasile Mitru” şi Asociaţia Culturală „Eu cred” Taşca, dar şi „Centrul Cultural European Dacia” din Chişinău- Republica Moldova, intitulată „Vis-copilărie-bucurie”.
În cadrul acestei manifestări, copiii moldoveni au fost primiţi de familii din Taşca, care i-au preluat şi i-au integrat în familiile respective. La data de 06.05.2017, s-a efectuat o excursie în Cheile Bicazului – Lacu Roşu. Începând cu ora 16,00, la Centrul Cultural Taşca s-a desfăşurat un spectacol cultural-artistic susţinut de elevii Şcolii Gimnaziale „Vasile Mitru” Taşca, elevii „Centrului Cultural European Dacia” Chişinău, grupul reunit al Asociaţiei Culturale „Eu cred” Taşca, iar ca o surpriză pentru toţi cei prezenţi, Rareş Mihai Florescu- acest „violonist- minune” de 13 ani, din Bucureşti ( o mai veche cunoştinţă a taşcanilor), a susţinut un recital extraordinar, care a încântat publicul şi i-a provocat pe cei prezenţi la horă şi sârbă. După spectacol, toţi copiii şi cadrele didactice s-au deplasat în parcul natural „Sf.Maria”, unde un meşter-bucătar a pregătit un gulaş apetisant, din care s-au înfruptat toţi cei prezenţi. Seara s-a încheiat cu un minunat foc de tabără.
Duminică, 07.05.2017, delegaţia moldoveană a efectuat mai multe vizite la obiectivele din zonă, Bisericile şi mănăstirile din apropiere, iar plecarea delegaţiei va fi luni- 08.05.2017, urmând ca la sfârşitul lunii Iunie taşcanii să le întoarcă vizita.

Sari la conținut