Tasca-Bicaz, 15 mai 2013 – Carpatcement, in parteneriat cu primaria Comunei Tasca din judetul Neamt, a organizat astazi Ziua Voluntarului Carpatcement in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Actiunea a avut ca scop plantarea de arbori pe marginea drumului national care trece prin localitate, eveniment in care au fost implicati voluntari de la Scoala Generala cu clasele I-VIII Tasca, de la Liceul Teoretic din Bicaz, angajati ai fabricii de ciment, ai primariei, precum si locuitori din Tasca.

”Carpatcement a inteles cat de importante sunt comunitatile locale, nu doar pentru dezvoltarea sociala la nivel national, dar si pentru succesul economic al companiei in sine, doua lucruri complementare de altfel. Cu cat comunitatea este mai implicata si mai activa, cu atat problemele socio-economice sunt mai putine. Prin ajutorul material si exemplul de implicare comunitara, noi ne-am asumat rolul de liant al acestor energii locale, care si-au gasit expresia in Ziua Voluntarului si in proiectul Acces la Educatie, doua initiative pe care le vom continua si in viitor”, a declarat domnul Bogdan Arnautu, Sef Departament Comunicare al Carpatcement Holding S.A.

Proiectele si actiunile desfasurate s-au nascut din consultarile organizate de companie cu membrii comunitatilor locale, in cadrul noii strategii de responsabilitate sociala demarata incepand cu anul 2011. Unul dintre pilonii acestei strategii este „Sfatul Batranilor”, un proiect care ii reuneste, in cadrul unor intalniri periodice de lucru, pe cei mai importanti reprezentanti ai comunitatii din zona fabricii si de la nivelul judetului. „Sfatul Batranilor” si-a propus sa identifice problemele din comunitatile limitrofe fabricilor Carpatcement si sa contribuie la rezolvarea acestora prin stimularea colaborarii intre companie (cel mai important actor economic din comunitate), reprezentantii institutiilor publice si alti lideri formali sau informali de la nivel local.

Plantarea de arbori de la Tasca este rezultatul discutiilor din cadrul „Sfatului Batranilor”, acolo unde domnul primar Alexandru Dragan a sesizat necesitatea unei perdele de arbori pe drumul national care trece prin localitate, care sa protejeze drumul, sa infrumuzeteze zona si sa contribuie la ameliorarea parametrilor de mediu. Cu acesta ocazie, au fost plantati peste 1.000 de puieti de artar, tei, frasin, mesteacan si salcam, material saditor asigurat de Carpatcement.

“Ne bucuram ca cei de la Carpatcement continua sa-si mentina ca obiectiv principal implicarea in comunitatea din Tasca si din imprejurimi, asa cum am inteles ca se intampla in toate comunitatile-gazda ale companiei. Actiunea de plantare de astazi este doar o mica parte a sprijinului primit de la Carpatcement de-a lungul timpului, care este oricum cel mai important contributor la bugetul local si principalul actor economic din zona”, a declarat domnul Alexandru Dragan, primarul comunei Tasca.

La actiune au participat peste 100 de voluntari, printre care membri ai comunitatii locale si reprezentanti ai institutiilor de la nivel judetean. Copiii, cel mai important capital uman din comunitate, au fost in prim plan, mai ales ca marti, 14 mai 2013, la Centrul Cultural Tasca, a avut loc intalnirea cu elevii din cadrul proiectului „Acces la Educatie”, o alta initiativa locala a Carpatcement care s-a nascut din consultarile cu liderii comunitatii locale. In cadrul acestei intalniri, reprezentantii Carpatcement au discutat cu copiii pe marginea importantei planificarii timpurii a carierei profesionale. Cu aceasta ocazie a fost lansat si un concurs cu premii pentru elevii scolii din localitate, iar intalnirea a fost precedata de o vizita in fabrica de ciment a copiilor.

“Suntem la randul nostru bucurosi sa putem continua parteneriatul pentru educatie alaturi de Carpatcement, care dateaza de multa vreme si care acum se desfasoara mai ales sub forma proiectului Acces la Educatie. Copiii s-au bucurat foarte mult sa viziteze fabrica in care lucreaza multi dintre parintii lor. Sunt convins ca premiile oferite in cadrul concursului de eseuri nu vor face decat sa ii stimuleze si mai mult si sa ii apropie de comunitatea in care traiesc. De asemenea, ne-am bucurat sa participam la actiunea de voluntariat de astazi, mai ales ca noi suntem de mult timp implicati in astfel de activitati, inclusiv prin parteneriatul pe care il avem cu cei de la Corpul Pacii”, a declarat domnul profesor Dan Husari, directorul Scolii Generale cu clasele I-VIII Tasca.

Despre Grupul Carpatcement

Carpatcement Holding, parte a grupului german HeidelbergCement, este unul din liderii pietei de ciment din Romania. HeidelbergCement Group este lider mondial pe piata de agregate si un important jucator in domeniul cimentului, betonului si altor activitati conexe, ceea ce il pozitioneaza printre cei mai mari producatori de materiale de constructii din lume. Compania are peste 52.000 de angajati in 2.500 de locatii, in peste 40 de tari.

Cu un total al investitiilor de peste 450 milioane euro, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanti investitori germani din Romania. In tara noastra, Grupul este prezent in productia de ciment, betoane si agregate prin companiile CARPATCEMENT HOLDING, CARPAT BETON, respectiv CARPAT AGREGATE. Toate cele trei companii folosesc tehnologii inovative si au ca obiectiv major promovarea unor standarde inalte de calitate.

Sari la conținut