Sâmbătă, 5 august 2017, a avut loc pelerinajul pedestru „Maica Domnului – schimbarea sufletelor noastre” desfăşurat în cadrul Hramului Parohiei „Schimbarea la Faţă” Secu – Taşca.
Un număr mare de oameni atât din comuna Taşca cât şi din comunele apropiate au participat la acest eveniment religios, de asemenea autorităţi locale şi judeţene.
Primarul comunei Taşca, doamna Ursache Daniela, a îmbrăcat portul popular românesc; un om implicat, un primar devotat cu care se mândreşte întreaga comună, mai ales că în ultima perioadă în Taşca au avut loc multe evenimente importante care au adunat artişti şi autorităţi.

Procesiunea s‑a desfăşurat pe următorul traseu: de la intrarea în Comuna Taşca (zona Cheiţă) s–a mers pe jos către biserica cu hramul „Schimbarea la Faţă”, având în mijlocul participanţilor Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, adusă de la Mănăstirea Giurgeni, judeţul Neamţ. Pelerinajul a fost urmat de slujba Acatistului Maicii Domnului săvârşită în biserica parohiei.
Tot sâmbătă, 5 august, de la ora 17:30, într-un sobor numeros de preoţi, s‑a săvârşit slujba Vecerniei hramului, răspunsurile la strană fiind oferite de Corul Teologilor din Piatra Neamţ.

În ziua prăznuirii, duminică, 6 august, s‑a săvârşit Utrenia şi Sfânta Liturghie, în sobor numeros de preoţi şi credincioşi, urmate de Slujba de mulţumire (Tedeum) şi de Pomenirea ctitorilor bisericii.

Tot duminică, 6 august, de la ora 20:00, în biserica parohiei, s‑a săvârşit Taina Sfântului Maslu, în sobor de preoţi, având în mijlocul participanţilor şi Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Mănăstirea Giurgeni.

Luni, 7 august, în ziua de prăznuire a Sfintei Teodora de la Sihla, în biserica parohiei se va săvârşi Utrenia, Slujba Acatistului Sfintei Teodora şi Sfânta Liturghie, iar la finalul slujbei se va pleca în pelerinaj către Mănăstirea Giurgeni, judeţul Neamţ, pentru a conduce înapoi Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Sari la conținut